Crunchy mint- och chokladmousse
12 jun, 2015
AvRedaktionen
Choklad möter mint och härlig crunch på bästa tänkbara sätt i den här desserten som Smilla Luuk bjuder på! Precis lika god som den låter.
Annons
(Se bild på den färdiga serveringen nedan.)
6 portioner
Du behöver:
1⁄2 påse (110 g) Marianne-karameller
2 ägg
2 1⁄2 dl vispgrädde
200 g mörk blockchoklad
6 After Eight-plattor
1 ägg
2 msk kakao
Garnering:
3 After eight-plattor
3 passionsfrukter
myntakvistar
Gör så här:
- Ta bort omslagspapperen från karamellerna och lägg karamellerna i dubbla plastpåsar. Krossa dem med en kavel eller mortel.
- Knäck äggen och dela på äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en liten bunke. Spara äggulorna.
- Vispa grädden hård i en annan bunke. Det funkar bra att använda samma vispar som till äggvitan utan att diska dem.
- Bryt choklad och After Eight i bitar. Lägg dem i en skål och ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör i chokladen medan den smälter.
- Ta skålen från vattnet och vispa ner det hela ägget med elvisp. Tillsätt sedan äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna för hand i chokladsmeten, sedan grädde, Marianne-kross och kakao.
- Fördela smeten i sex glas och ställ dem kallt tills de ska ätas. De håller något dygn i kylen, så de är perfekta att göra dagen innan om man ska få gäster och har mycket annat att göra under själva bjudningsdagen.
Garnering:
- Dela After Eight-plattorna till trekanter och stick ner en halv platta i varje mousse.
- Dela passionsfrukterna, skrapa ur kärnorna och lägg dem på moussen – en halv passionsfrukt per mousse.
- Lägg på en myntakvist och servera direkt.
Recept: Smilla Luuk
Foto: Jenny Grimsgård
Annons