Dagen efter-pannkakor med ricotta och bacon
01 jan, 2016
AvRedaktionen
Lite trött dagen efter? Fyll på energin med våra amerikanska pannkakor med ricotta i smeten! Servera med bacon och lönnsirap eller avokado och tomater.
Annons
8 st
Tid: 15 minuter
Du behöver:
4 ägg, vitor och gulor separerade
100 mjöl (drygt 1 1/2 dl)
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
250 g ricotta
25 g smör, smält
salt
Tillbehör:
bacon
lönnsirap
Gör så här:
Dela äggen i vitor och gulor. Blanda vetemjöl med bakpulver och en stor nypa salt. Rör ner äggulor, mjölk, ricotta och smält smör. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i smeten. Smält smör i en stekpanna och häll i cirka 1 dl smet och låt steka tills det blir bubblor i smeten, vänd då pannkakan. Servera med bacon och lönnsirap eller avokado och tomater.
Annons