Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Dagen efter-pannkakor med ricotta och bacon

01 jan, 2016
AvRedaktionen
Dagen efter-pannkakor med ricotta och bacon.
Lite trött dagen efter? Fyll på energin med våra amerikanska pannkakor med ricotta i smeten! Servera med bacon och lönnsirap eller avokado och tomater.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 st

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 ägg, vitor och gulor separerade

100 mjöl (drygt 1 1/2 dl)

1 tsk bakpulver

1 dl mjölk

250 g ricotta

25 g smör, smält

salt

Tillbehör:

bacon

lönnsirap

Gör så här:

Dela äggen i vitor och gulor. Blanda vetemjöl med bakpulver och en stor nypa salt. Rör ner äggulor, mjölk, ricotta och smält smör. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i smeten. Smält smör i en stekpanna och häll i cirka 1 dl smet och låt steka tills det blir bubblor i smeten, vänd då pannkakan. Servera med bacon och lönnsirap eller avokado och tomater.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons