Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Så gör du dahl – den indiska linsgrytan

22 okt, 2018
AvRedaktionen
Så gör du dahl – den indiska linsgrytan
Linsgryta, eller dhal, är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Dhal finns i en mängd olika varianter – här är ett recept med röda linser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dahl – indisk linsgryta

Dahl är en lättlagad gryta som oftast är vegetarisk. Självklart måste du servera med naan eller papadam!

Dhal – indisk linsgryta.
Dhal – indisk linsgryta.

4 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

4 dl GoGreen Röda linser (färdigkokta)
1 st gul lök
3 tsk hel spiskummin
3 st lagerblad
0,5-1 hel burk passerade tomater
2 tsk mald koriander
1 tsk gurkmeja
2-3 tsk currymasala
Chilipulver (efter smak)
3 skivade vitlöksklyftor
Olja och salt efter behov

Gör så här:

  1. Hacka löken och stek den gyllenbrun i lite olja tillsammans med spiskummin och lagerblad.
  2. Häll i passerade tomater, rör om, och tillsätt koriander, gurkmeja, currymasala och chilipulver. Låt koka i ca 5 min. Häll i de sköljda linserna i grytan och koka tills de är mjuka.
  3. Stek de skivade vitlöksklyftorna i olja tills de är lite gula.
  4. Häll upp linserna i en skål och häll över vitlöksoljan. Servera till basmatiris eller bröd.

Receptet kommer från gogreen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons