Dhal – indisk linsgryta
22 okt, 2018
AvRedaktionen
Linsgryta eller "Dhal" är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Dhal finns i en mängd olika varianter. Här är ett recept med röda linser.
Annons
4 portioner
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
4 dl GoGreen Röda linser (färdigkokta)
1 st gul lök
3 tsk hel spiskummin
3 st lagerblad
0,5-1 hel burk passerade tomater
2 tsk mald koriander
1 tsk gurkmeja
2-3 tsk currymasala
chilipulver (efter smak)
3 skivade vitlöksklyftor
olja och salt efter behov
Gör så här:
- Hacka löken och stek den gyllenbrun i lite olja tillsammans med spiskummin och lagerblad.
- Häll i passerade tomater, rör om, och tillsätt koriander, gurkmeja, currymasala och chilipulver. Låt koka i ca 5 min. Häll i de sköljda linserna i grytan och koka tills de är mjuka.
- Stek de skivade vitlöksklyftorna i olja tills de är lite gula.
- Häll upp linserna i en skål och häll över vitlöksoljan. Servera till basmatiris eller bröd.
Receptet kommer från gogreen.
Annons