4 recept från Daniel Lakatoszs nya kokbok
Daniel Lakatosz
Ålder: 29.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambo, två döttrar.
Yrke: Hovmästare på Berns Asiatiska.
Blogg: daniel.ellematovin.se
Instagram: @daniel_lakatosz
I ”Daniels matresa : 9 menyer från världens kök” delar Daniel Lakatosz med sig av matminnen och menyer från Japan, Spanien, Mexiko, Thailand, Italien, Sverige, Ungern, Polen och Frankrike. De 9 menyerna innehåller allt från fördrink och mingelsnittar till dessert.
Här är 4 smakprov från boken!
1. Svensk fördrink med lingon och dill
– Den här drinken skriker Sverige för mig. Rårörda lingon, dill och vår alldeles egna akvavit. Fräsch, syrlig och en riktig aptitretare.
Till receptet >>
2. Japansk tartar med lotusrotschips och misomajonnäs
– Laga den här förätten och jag lovar att era gäster kommer bli imponerade. Den japanska oxfilétartaren smälter i munnen och tillsammans med de krispiga chipsen och den salta majonnäsen väcks smaklökarna till liv.
Till receptet >>
3. Pörkölt – ungersk gryta på mammas vis
– Den här goda och mustiga köttgrytan är jag uppväxt med. En värmande och omslutande känsla i varje tugga. Mört kött, smakrik sås och riktigt god och enkel pasta.
Till receptet >>
4. Karpatka – polsk bakelse med vaniljkräm
– Den här bakelsen kallas för Karpatka och är döpt efter Karpatiska bergen mellan Polen och Slovakien. Den består av krämig polsk vaniljkräm mellan petit choux-liknande bottnar och florsocker på toppen.