Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta.
Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta, pommes och gurkmajonnäs. Gör som danskarna: lägg hela middagen på en macka, helt enkelt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

4 skivor danskt rågbröd

8–10 stora potatisar

1 msk smör

2 msk olivolja

flingsalt

Panerad spätta:

4 spättafiléer

1 dl vetemjöl

1 ägg

1 dl ströbröd

smör

salt och peppar

Gurkmajonnäs:

1 dl lättmajonnäs

1 dl finhackad smörgåsgurka

1 citron

50 g ärtskott (eller någon grön sallad)

Gör så här:

Skala och skär potatisen till pommes frites-storlek. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över flingsalt. Lägg på en klick smör och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 220° i cirka 30 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg. Vänd dem under tiden.

Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i tre olika skålar. Vänd spättafiléerna i först mjölet, sedan ägget och till sist ströbrödet. Stek dem sedan gyllenbruna i rikligt med smör i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg majonnäsen i en skål och blanda ner finhackad smörgåsgurka. Lägg lite ärtskott på varje brödskiva, en nystekt spättafilé toppat med en klick gurkmajonnäs och frasiga hemmagjorda pommes. Servera gärna en citronskiva till.

Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta.
Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons