Den ultimata trerättersmenyn
Den klassiska, svenska husmanskosten står fortsatt högt i kurs hos svenskarna och hela två av tre föredrar det svenska köket före internationella. På andra plats kommer det italienska köket och tredjeplatsen går till det thailändska.
Många uppväxta med husmanskost
Enligt en Sifo-undersökning på uppdrag av Bookatable äter varannan svensk husmanskost flera gånger i veckan. Anledningen till att husmanskost är en stor favorit hos oss svenskar är helt enkelt för att det är den sortens mat vi är uppväxta med.
– Mattrender kommer och går, det ser vi inte minst i restaurangbranschen, men för svenskarna är den klassiska husmanskosten svårslagen och också det kök som kommer att hålla i det långa loppet, säger Jessica Raam, nordisk marknadschef på Bookatable by Michelin i ett pressmeddelande.
Svenskarnas tre favoriträtter:
1. Förrätt: Toast Skagen
Vill du laga en ny variant på Toast Skagen? Testa vår bloggare Daniel Lakatosz recept på Skagen Rolls i färdiga briochebröd.
Till receptet >>
2. Varmrätt: Spagetti och köttfärssås
En riktig favorit, gärna tillsammans med ett glas rött vin. Vår bloggare Catarina König har tagit fram ett recept som har allt och lite till!
Till receptet >>
3. Efterrätt: Äppelkaka
Vem älskar inte äppelkaka? Testa vår bloggare Frida Erikssons knäckiga äppelpaj med brynt smör och flingsalt. Galet god!
Till receptet >>
Av: Thowe Wagner Larsson och Rose-Marie Söderlund