Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Dhal med rostad kokos och koriander

22 jan, 2018
AvRedaktionen
Dhal med rostad kokos och koriander.
Dhal är en indisk gryta, ofta gjord på röda linser. När kryddorna fräses i smör kommer maximal smak och arom fram. Servera gärna med ett gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 msk smör

250 g morötter (hackade)

1 gul lök (hackad)

1 vitlöksklyfta (krossad)

3 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk malen koriander

1 krm cayennepeppar

1 liter grönsaksbuljong

2 dl röda linser

400 ml kokosmjölk

Topping:

rostade kokosflingor

färsk koriander

Gör så här:

Hetta upp smöret i kastrull. Hacka morötterna, löken och vitlöken och fräs tillsammans med kryddorna. Häll i grönsaksbuljongen. Tillsätt linserna. Låt koka cirka 25 minuter och tillsätt sedan kokosmjölken. Toppa med rostade kokosflingor och en knippe färsk koriander. Servera gärna med ett naanbröd eller krispigt fröknäcke.

Dhal med rostad kokos och koriander.
Dhal med rostad kokos och koriander.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons