Dhal med rostad kokos och koriander
22 jan, 2018
AvRedaktionen
Dhal är en indisk gryta, ofta gjord på röda linser. När kryddorna fräses i smör kommer maximal smak och arom fram. Servera gärna med ett gott bröd.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 msk smör
250 g morötter (hackade)
1 gul lök (hackad)
1 vitlöksklyfta (krossad)
3 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1 krm cayennepeppar
1 liter grönsaksbuljong
2 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
Topping:
rostade kokosflingor
färsk koriander
Gör så här:
Hetta upp smöret i kastrull. Hacka morötterna, löken och vitlöken och fräs tillsammans med kryddorna. Häll i grönsaksbuljongen. Tillsätt linserna. Låt koka cirka 25 minuter och tillsätt sedan kokosmjölken. Toppa med rostade kokosflingor och en knippe färsk koriander. Servera gärna med ett naanbröd eller krispigt fröknäcke.
Annons