Gör din egen dillkryddad snaps – så gott och enkelt
17 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Traditionell snaps i all ära men vad slår en egenkryddad dillsnaps? Sån tur är passar den till såväl påsk som till midsommar som till kräftskivan.
Annons
hemgjord Dillkryddad snaps – en favorit på högtider
Ibland har man bråttom – och då gör du den här snapsen som man tillreder på morgonen och serverar på kvällen!
4 portioner
Du behöver:
1–2 buntar dill
16 cl vodka
Gör så här:
- Häll upp vodkan i en tillbringare. Skölj dillen och lägg den i spriten. Täck med lock och låt stå i rumstemperatur under en dag.
- Vid servering häller du upp snapsen i snapsglas och låter några dillvippor följa med. Resterande dill kan du använda till att krydda maten med, som sillen exempelvis.
Recept: Timm Vladimir
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK
Annons