Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Dinkelpizza med chévre och ärtskott

25 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Dinkel är ett urvete, som har ett lägre gi än vanligt vitt mjöl, och därför är hälsosammare, men du kan självklart göra pizzan på vanligt mjöl också.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellec0503 lsb
Dinkelpizza med chévre och ärtskott.

1 stor pizza eller 4 små

Pizzadeg:

25 g jäst

2 1/2 dl ljummet vatten (37°)

2 msk olja

1/2 tsk salt

6–7 dl dinkelmjöl

Fyllning:

1 burk pasta/tomatsås, typ Dolmio

200 g riven pizzaost

1 gul eller röd lök

1 medelstor fänkål

100 g chèvre

ärtskott eller annan färsk örtkrydda (groddar är också väldigt gott på pizzan)

Gör så här:

Finfördela jästen i en bunke. Häll på det ljumna vatten och rör ut jästen. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt vila i minst 1 timme, gärna längre. Täck gärna bunken med plastfi lm så får du en saftigare deg. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och lägg den på bakpappersklädda plåtar. Bred tomatsåsen över, lämna en kant runt om. Strö på lite ost. Strimla lök och fänkål (dessa kan även förstekas om du är känslig för lök) och fördela över pizzan. Toppa med chèvre. Grädda ca 15 minuter. Strö färska ärtskott över pizzan, och servera direkt.

Annons