Dinkelpizza med chévre och ärtskott
1 stor pizza eller 4 små
Pizzadeg:
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten (37°)
2 msk olja
1/2 tsk salt
6–7 dl dinkelmjöl
Fyllning:
1 burk pasta/tomatsås, typ Dolmio
200 g riven pizzaost
1 gul eller röd lök
1 medelstor fänkål
100 g chèvre
ärtskott eller annan färsk örtkrydda (groddar är också väldigt gott på pizzan)
Gör så här:
Finfördela jästen i en bunke. Häll på det ljumna vatten och rör ut jästen. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt vila i minst 1 timme, gärna längre. Täck gärna bunken med plastfi lm så får du en saftigare deg. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och lägg den på bakpappersklädda plåtar. Bred tomatsåsen över, lämna en kant runt om. Strö på lite ost. Strimla lök och fänkål (dessa kan även förstekas om du är känslig för lök) och fördela över pizzan. Toppa med chèvre. Grädda ca 15 minuter. Strö färska ärtskott över pizzan, och servera direkt.