Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Dinkelsallad med zucchini och morot

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

När du läst detta kommer du att förstå hur otroligt praktiskt det är att ha en burk kokt dinkel- eller kamutvete på lut i kylen. Det är ju så enkelt att fräsa ihop med lite grönsaker. Här valde jag zucchini och morötter, ta vad som finns hemma. Koka alltid en rejäl sats dinkel och dela upp i småburkar som du förvarar i frysen. Sedan är det lätt att ta fram en bytta och tina.

ca 4 dl kokta dinkel- eller kamutkorn

2 morötter

1 stor zucchini

olja (till stekning)

2 vitlöksklyftor

salt och nymalen svartpeppar

lite finhackat kryddgrönt

topping i form av frön eller nötter

Skala morötterna och tvätta zucchinin. Skär zucchinin i skivor och morötterna i slantar. Hetta upp olja i en panna och fräs grönsakerna ett par minuter. Krossa och finhacka vitlöken och tillsätt den tillsammans med de kokta dinkelkornen/kamutvetet. Låt alltsammans fräsa ihop och krydda sedan med salt och peppar. Vänd gärna ner lite finhackat kryddgrönt och toppa med lite rostade nötter eller frön.

Annons