Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Supergod dipp med dill, citron, rödlök och rom

17 jun, 2019
AvLisa Arnell
Dipp med dill, citron, rödlök och rom.
En god dippsås är ett måste på minglet. Här är vårt bästa recept med dill, citron, rödlök och rom. Snabbt, enkelt och väldigt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När ELLE-redaktionen hade mingel blandade moderedaktör Jenny Fredriksson ihop en dippsås som fick alla att dra efter andan (eller i alla fall att dippa chipsen några extra gånger). Smaken av dill och citron gör att den passar alldeles utmärkt till sommarens alla fester. Receptet kommer här!

Du behöver:

4 dl crème fraiche (34%)

1 liten rödlök

150 gram stenbitsrom eller röd kaviarmix (två askar rom)

35 gram dill (1 fryst dillask från findus)

1 tsk strösocker

citronjuice

örtsalt

Gör så här:

1. Börja med att snabbpickla rödlöken. Det gör du så här: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker (börja med en tesked) och lite örtsalt. Låt stå i ca fem minuter.

2. Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser.

3. Smaka av. Krydda upp med örtsalt, socker och citron tills du är nöjd. Man kan vräka på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det. Var inte blyga.

4. Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt. Mycket viktigt.

5. Serveras till chips, grönsaker, räkor eller lax.

Fler recept: Goda såser och röror till grillat

Goda såser och röror till grillat.
Goda såser och röror till grillat.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons