Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Keema pau – indisk köttfärs i bröd

08 nov, 2015
AvRedaktionen
Keema pau – indisk köttfärs i bröd.
Keema är en indisk maträtt med köttfärs. Den här varianten läggs i ett gott bröd (pau på indiska) och serveras med färsk koriander.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

rapsolja

1 rödlök, fint hackad

3 vitlöksklyftor (finhackade)

1 msk riven ingefära

2 tomater (finhackade)

1/2 tsk chilipulver

1 1/2 tsk malen spiskummin

500 g lammfärs

salt

4 frallor

smör

Till garnering:

färsk koriander

Gör så här:

Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna och fräs löken tills den är gyllenbrun på medelvärme, häll sedan i vitlöken och ingefäran och stek allt tills det börjar ta färg. Häll i tomaterna och fortsätt steka i cirka 5 minuter. Lägg i kryddorna och fortsätt att steka allt, häll i lite vatten om det börjar fastna i botten. Höj värmen och lägg i lammfärsen i stekpannan och låt den steka tills den fått färg. Sänk värmen och häll i lite vatten och låt det puttra i 10 minuter. Salta.

Rosta bröden tills de är lite gyllenbruna och bred på lite smör, lägg rikligt med lammblandning inuti bröden och toppa med lite färsk koriander.

Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons