Keema pau – indisk köttfärs i bröd
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
rapsolja
1 rödlök, fint hackad
3 vitlöksklyftor (finhackade)
1 msk riven ingefära
2 tomater (finhackade)
1/2 tsk chilipulver
1 1/2 tsk malen spiskummin
500 g lammfärs
salt
4 frallor
smör
Till garnering:
färsk koriander
Gör så här:
Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna och fräs löken tills den är gyllenbrun på medelvärme, häll sedan i vitlöken och ingefäran och stek allt tills det börjar ta färg. Häll i tomaterna och fortsätt steka i cirka 5 minuter. Lägg i kryddorna och fortsätt att steka allt, häll i lite vatten om det börjar fastna i botten. Höj värmen och lägg i lammfärsen i stekpannan och låt den steka tills den fått färg. Sänk värmen och häll i lite vatten och låt det puttra i 10 minuter. Salta.
Rosta bröden tills de är lite gyllenbruna och bred på lite smör, lägg rikligt med lammblandning inuti bröden och toppa med lite färsk koriander.
Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New