Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Djävulsägg med bacon

23 nov, 2015
AvRedaktionen
Djävulsägg, eller devilled eggs, med bacon och gräslök.
Djävulsägg, eller devilled eggs som de heter på engelska, är hårdkokta ägg som man delat på hälften och blandat gulan med ingredienser som majonnäs och senap.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ingredienser:

6 skivor bacon

3 ägg

3 msk majonnäs

1 msk senap

2 msk finhackad gräslök

1 citronklyfta

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Lägg på baconskivorna och stek baconet i cirka 12 minuter.
  3. Hacka baconet fint.
  4. Koka äggen i 10 minuter och lägg dem i kallt vatten.
  5. Skala och dela dem. Ta ut äggulan och lägg den i en skål.
  6. Tillsätt majonnäs, senap och gräslök.
  7. När du tar ut baconet ur ugnen, häll ett par matskedar baconfett i skålen.
  8. Mosa samman allt till en jämn smet.
  9. Fyll äggen med smeten och strö över hackad bacon.

Receptet är hämtat från boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christoper Sjuve.

Djävulsägg med bacon.
Djävulsägg med bacon. Foto: Erik Hannemann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons