Djävulsägg med bacon
23 nov, 2015
AvRedaktionen
Djävulsägg, eller devilled eggs som de heter på engelska, är hårdkokta ägg som man delat på hälften och blandat gulan med ingredienser som majonnäs och senap.
Annons
Ingredienser:
6 skivor bacon
3 ägg
3 msk majonnäs
1 msk senap
2 msk finhackad gräslök
1 citronklyfta
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Lägg på baconskivorna och stek baconet i cirka 12 minuter.
- Hacka baconet fint.
- Koka äggen i 10 minuter och lägg dem i kallt vatten.
- Skala och dela dem. Ta ut äggulan och lägg den i en skål.
- Tillsätt majonnäs, senap och gräslök.
- När du tar ut baconet ur ugnen, häll ett par matskedar baconfett i skålen.
- Mosa samman allt till en jämn smet.
- Fyll äggen med smeten och strö över hackad bacon.
Receptet är hämtat från boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christoper Sjuve.
Annons