Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Äkta turkisk döner-krog har öppnat i Stockholm

22 mar, 2017
AvJoel Linde
Inget ont om en hederlig kebab med bröd, men en äkta döner är ändå på en helt annan nivå!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vurmen för Berlin-dönern kan tyckas smått befängd, men alla som varit i Turkiet, Berlin eller någon annanstans där döner äts till frukost, lunch och middag vet att den faktiskt är fullt rimlig. Döner är något utöver det vanliga.

LÄS OCKSÅ: MCDONALDS SLÄPPER NUTELLABURGARE

Och nu har Stockholmarnas böner blivit hörda då ännu en krog öppnat.

– Vi ska visa skillnaden på det vi i Sverige kallar “kebab med bröd’ och en tvättäkta turkisk döner. Det kommer att bli något som stockholmare aldrig smakat på, säger krögaren Mahmut Suvakci.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Restaurangen heter Çok och ligger på Hornsbergs strand på Kungsholmen i Stockholm. Men det ska smaka precis som i Turkiet. Kocken tillika dönerspecialisten har flugits in från turkiska Ankara och i stället för fryst nötfärs blandat med potatismjöl, som kebab oftast stoppas med i Sverige, är det fint skivade bitar av kalv- och lammkött som hamnar i dönern.

– Çok ska vara en blandning mellan “fine dining” och “fast food”, något vi valt att kalla “Fine Fast Food” helt enkelt, säger Mahmut.

Mahmut Suvakci driver även två Lily’s Burger tillsammans med Joel Kinnaman, samt Falafelbaren.

LÄS OCKSÅ: MAX SLÄPPER ÄNNU EN HALLOUMIBURGARE

Annons