Dovhjortsrostbiff med dijonsenap och timjan
10 dec, 2017
AvRedaktionen
Hjortkött är magert, men smakrikt. Servera exempelvis med potatisgratäng och smörslungad mangold. Överbliven rostbiff kan du lägga på en smörgås.
Annons
4 personer
Tid: 1 timme och 30 minuter
Du behöver:
500 g rostbiff av dovhjort
2 tsk dijonsenap
1 tsk timjan, torkad
3 tsk salt
några drag med svartpepparkvarnen
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med dijonsenap och timjan, salta och peppra. Ställ in i ungen och låt stå tills biffen nått 58° i innertemperatur, cirka 45 minuter. Låt köttet svalna och skiva sedan tunna skivor. Servera exempelvis med potatisgratäng och smörslungad mangold.
Av: Anna Wendt
Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner
Annons