Dragonsill med ägg på knäcke
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Ge den traditionella sillen en liten uppgradering genom att servera den direkt på knäcket med dragon, ägg, tunt skivad gurka och polkabetor. Vackert och uppskattat!
Annons
Dragonsill med ägg på knäcke
Sill och knäcke är givna gäster på midsommarbordet. Servera dem direkt tillsammans!
3 portioner
Du behöver:
1 paket 5-minuterssill, 420 g (avrunnen 210 g)
1 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 dl hackad färsk dragon
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
3 hårdkokta ägg
2 polkabetor
Skivad gurka
3 runda knäckebröd, mellanstora (gärna med chia och havssalt)
Smör färska örter, t ex dragon och körvel
Gör så här:
- Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda alla ingredienser till såsen. Lägg i sillen och blanda försiktigt. Lägg över i en burk och låt stå i kylskåpet, gärna över natt.
- Skala och hacka äggen. Skiva polkabeta och gurka tunt, har du ingen mandolin så ta osthyveln. Smöra knäckebröden. Toppa med ägghack, sill, gurka och polkabeta. Dekorera med örter.
Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann
Annons