Drinkarna på ELLE-galan 2018
ELLE-galan 2018 gick av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm fredag 19 januari. Förutom champagne, vin, öl och alkoholfria alternativ serverades även trendiga drinkar på tappkran.
Ett återkommande tema i drinkarna var hållbarhet och ingredienser som rödbetsskal, transportskadad ananas och rester från pressade limefrukter användes för att ge drinkarna både färg och smak.
Här är recepten!
1. Svarta fizzen
50 ml Explorer Vodka
20 ml limejuice
20 ml röd grapefruktjuice
10 ml ingefärsjuice
20 ml flädersyrup*
*1 dl fläderkoncentrat + 1 dl strösocker + skal & rester från 2 st grapefrukt & skal & rester från 4 st limefrukt.
Gör så här:
Behåll skalen och resterna från när du pressat juicerna från frukten. Låt stå ihop med lika delar fläderkoncentrat & strösocker i ett dygn. Sila av.
2. Isberg
40 ml Explorer Vodka
15 ml ananas- & citronsyrasocker*
10 ml blå curacao
*1 st hel ananas + 500 gram strösocker + 50 gram citronsyra
Gör så här:
Skär upp ananas och lägg ihop med socker & citronsyra i en skål. Låt dra en stund. Rör om då och då, kör igenom allt med en stavmixer. Sila av.
3. Beaten up beats
50 ml Explorer Gin infuserad med körsbär
20 ml limejuice
20 ml lime- & rödbetssocker*
*Skal från 1 kg rödbetor + skal och rester från 8 st limefrukter + 1 liter sockerlag
Gör så här:
Värm upp skalen och resterna till ca 70 grader i en kastrull tillsammans med sockerlag (lika delar socker & vatten). Ställ av kastrullen, täck över och låt stå och dra, ju längre desto bättre. Sila av.
4. Hallå, hallon!
40 ml Explorer Gin
20 ml citronjuice
15 ml hallonyrup*
toppa med mousserande
*100 gram frysta hallon + 100 gram socker + 1 dl vatten
Gör så här:
Värm upp hallon, socker och vatten till ca 70 grader i en kastrull. Ställ av kastrullen, täck över och låt stå och dra, ju längre desto bättre. Sila av.