5 trendiga drinkar från en av Göteborgs hetaste barer
Cielo Rooftop Bar har stängt för vintersäsongen, men istället kan man mysa framför den öppna brasan på Upstairs at Bellora.
Här är 5 goda drinkar av bartendern Christopher Simpson:
1. Last Word for the Fall
Klassiker med säsongs betonad twist. Örtig och sprudlande på tungan med sin markerade syra.
Du behöver:
2 cl gin (The West Winds Broadside Navy Strength gin)
2 cl Chartreuse, gul
2 cl Aperol
2 cl limejuice
Gör så här: Skaka ihop alla ingredienser och sila upp i frostat glas.
2. The West Winds Espresso Martini
Definitivt mer spännande än en caffe latte. Skön martini med jordiga smaker.
Du behöver:
6 cl gin (The West Winds The Sabre gin)
1 shot espresso
3 cl sockerlag
1 cl vaniljsyrup
Gör så här: Rimma glasets kant med krossade mandlar. Skaka ihop alla ingredienser och sila upp.
3. Winter Negroni
När vädret blir svalare blandar vi gin med tequilans vilda kusin mezcal för en härlig rökighet – det blir perfekt framför brasan.
Du behöver:
1 1/2 cl gin (The West Winds The Cutlass gin)
1 1/2 cl mezcal (Del Maguey Chichicapa mezcal)
3 cl Campari
3 cl vermouth (Antica Formula)
Gör så här: Rör alla ingredienser i ett mixerglas. Sila upp över en stor iskub och garnera med apelsinzest.
4. Blackberry Fizz
Ljus rom framhäver smakerna av björnbär.
Du behöver:
6 cl ljus rom (Doorly’s 3-årig)
2 cl citronjuice
1 cl ingefärssyrup
1 cl orgeat syrup
3 björnbär
sodavatten
Gör så här: Muddla björnbär i botten av glaset. Skaka ihop resten av ingredienserna och sila upp över bärmoset. Toppa med sodavatten.
5. Apple & Strawberry Sling
Härlig kombination av vinteräpplen och sommarjordgubbar.
Du behöver:
5 cl äppellikör (Laird’s Applejack)
2 cl gin (Monkey 47 Sloe gin)
2 cl citronjuice
3 cl jordgubbssyrup
1 stänk Peychaud’s bitters
sodavatten
Gör så här: Skaka alla ingredienser förutom sodavatten och sila upp i glaset, toppa med sodavatten. Dekorera gärna med äppelskivor och färska bär.
Foto: Miguel Forster