Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Candy Crush! Så gör du vinterns godaste godisdrinkar

21 dec, 2017
AvJenny Fredriksson
Pimpa fördrinken med ett ljuvligt moln av sockervadd. Resultatet? Hög wow-faktor och sockerchock – allt på en och samma gång.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rosa moln

En flaska roséchampagne

Sockervadd

Fyll glasen till ⅔ med härliga bubblor, inte hela vägen upp. Sätt ett moln av sockervadd på kanten av glaset. Se till att sockervadden inte nuddar champagnen innan du dricker. Vill du ha mera klös på kalaset, blanda 4 cl vodka med 1,5 cl Lillet Blanc och 1,5 cl Maraschinolikör. Toppa med roséchampagne. Skål!

Bubbel med sockervadd. Rosa drink

Corn star

En frisk cocktail med smörig avslutning – alla popcornälskares drömdrink!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

5 cl O.P. Anderson Petronella

Annons

2 cl färskpressad citronjuice

2 cl popcornsockerlag

is

sodavatten

Popcornsockerlag

1 dl vatten

2 dl strösocker

200 g smör

en näve poppade popcorn

Blanda varmt vatten (ej kokande) och socker i en skål tills sockret har löst upp sig. Bryn 200 gram smör i en stekpanna, häll i poppade popcorn och stek i 3–4 minuter. Låt svalna i

5 minuter. Blanda smörpopcorn med sockerlag och rör ordentligt. Ställ in i kylen över natten. Ta fram popcornblandningen och häll av sockerlagen medan fettet är kallt.

Blanda O.P. Andersson Petronella, citronjuice och popcornsockerlag i en shaker och skaka med rikligt med is. Häll upp drinken i ditt favoritglas fyllt med is och toppa med sodavatten. (Tidsoptimist? Ersätt popcornsockerlagen med Monin popcorn syrup.)

Popcorn sockerlag. Färga popcorn.

Retox/Detox

Blåbärspajcocktailen som är godare än en dessert – och som dessutom innehåller en smula antioxidanter i form av blåbär!

Annons

4 cl Absolut vodka eller Hendrick’s gin

2 cl pressad citron

2 cl sockerlag

2 msk blåbärssylt

2 cl äggvita

is

krossade maränger

Blanda spriten, citronjuicen, sockerlagen, blåbärssylten och äggvitan med grovt krossad is i en shaker. Skaka rejält. Lägg is i ett cocktailglas och sila drinken över. Toppa med krossade maränger.

Marängdrink

Nappattack Old Fashioned

En cocktailklassiker som får en skön godisuppdatering.

5 cl coganc, som Grönstedts Cognac VSOP, eller en smooth bourbon,

Annons

som Jack Daniel’s

2 cl colanappssirap

angostura bitter

is

apelsin

Colanappssirap

100 g colanappar

2 dl vatten

1 dl strösocker

Häll ner colanappar, vatten och socker i en kastrull, låt puttra på låg värme i 2 timmar. Låt svalna. Blanda cognac eller bourbon med colanapps-sirapen och fyra stänk angostura bitter i ett glas. Tillsätt is, gärna så stora kuber som möjligt – smälter inte lika fort. Rör runt i drinken med en tesked tills isen smälter en smula. Dekorera med en drinkpinne prydd med colanappar eller en apelsinskalstwist.

Drink med colanappar

Foto: Oscar Fjellman

Annons