5 riktigt smarriga vårdrinkar vi vill njuta av på studs!
Våren och balkongtider är här. Vad passar bättre då än att bjuda på friska och härliga drinkar? Bartendrarna Jacob Sundin, Andreas Näslund, Britt van det Poel och Hanna Oscarsson från olika krogar i Stockholm har satt ihop ett gäng recept på cocktails som passar lika bra på grillkvällen, trädgårdsfesten som på en solvarm balkong.
1. Cilantro Buck
Ingredienser:
50 ml Olmeca Altos Reposado
25 ml Limejuice
15 ml Agave Syrup
6 blad färsk koriander
Ca 150 ml Ginger Beer
Gör såhär: Fyll en cocktailshaker med iskuber och tillsätt samtliga ingredienser förutom Ginger Beer. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i ett isfyllt highballglas. Toppa med Ginger Beer och garnera med ett lime wheel samt färsk koriander
2. Sommarkatt
Ingredienser:
3,5 cl Absolut Lime
0,5 cl Suze
1,5 cl Lime
3 cl Grönt te
3 cl Citronmeliss-syrup
3 cl Champagne
Gör såhär: Lägg citronmeliss-syrup, grönt te och Absolut Lime i ett glas. Släng i en skvätt lime och fyll på med is. Poppa därefter en champagne och toppa upp.
3. L.O 18
Ingredienser:
4 cl Absolut Lime
3 cl Lime/äpple Cordial
En liten nypa salt
Gör såhär: Rör drinken på is eller bygg den direkt iglas med is och rör om. Gör sig bäst kall och toppas med tonic om så önskas. Garneras med lime zest, som pressas lätt över glaset. Oljorna från skalet ger en härlig näsa av lime till drinken. Zesten läggs sedan i glaset.
4.Spicy Pineapple Daiquiri
Ingredienser:
50 ml Havana Club 3 Anos
25 ml Limejuice
25 ml Ananasjuice
20 ml Sockerlag
2 dash Hellfire Habanero Shrub Cocktail Bitters
Gör såhär: Fyll en cocktailshaker med iskuber och tillsätt samtliga ingredienser. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i en kyld coupette. Garnera med en ananasklyfta
5. Fizzy Cobbler
Ingredienser:
50 ml Sandemans Old Invalid Port
25 ml Citronjuice
15 ml Sockerlag
1 Jordgubbe
1 Hallon
100 ml Perrier Jouët Champagne
Gör såhär: Muddla bären i en cocktailshaker, tillsätt sedan iskuber samt övriga ingredienser förutom Champagne. Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan upp i ett isfyllt glas på fot. Toppa med Champagne och garnera med en ätbar blomma och en torkad apelsinskiva.