Baileys släpper likör med smak av Red velvet cake
Drabbas du också av beslutsångest så fort du måste välja mellan drink och dessert? Till mångas glädje har Baileys släppt en kombination av de båda alternativen – nämligen Baileys Red velvet cupcake. Drycken kombinerar smakerna av Baileys Original Irish Cream, saftig chokladkaka toppad med cream cheese-frosting och en nypa kakao.
– Red velvet-kakan är en kändis i världen av sötsaker och har snabbt blivit en favorit hos många. Nu har Baileys gjort den mer lättillgänglig utan att tumma på den goda smaken. När mörkret lägger sig över Norden kan Baileys Red velvet cupcake sätta färg på alla mysiga sammankomster, säger Tina Timm pa Diageo.
Baileys Red velvet cupcake säljs i limiterad upplaga, och finns att köpa från och med den 10 december. En flaska kostar 205 kronor.
Drinktips med Baileys Red velvet cupcake
Baileys Red velvet cupcake går självklart att dricka som den är tillsammans med ett par isbitar, men går även utmärkt att använda som ingrediens i drinkar. Här är två serveringsförslag:
Baileys Red velvet cupcake hot chocolate
2 koppar
Du behöver:
- 10 cl Baileys Red velvet cupcake
- 5 dl mjök
- 160 g hackad eller riven mörk choklad
- Grädde och marshmallows till garnering
Gör så här:
- Fördela chokladen jämnt mellan två koppar.
- Värm mjölken i en kastrull och häll den sedan över chokladen i kopparna. Låt kopparna stå någon minut innan du rör om så den sista chokladen smälter.
- Addera 5 cl Baileys Red velvet cupcake i varje kopp och rör om. Avsluta med att toppa med grädde och marshmallows för en extra lyxig känsla.
Baileys Red velvet cupcake martini cocktail
2 glas
Du behöver:
- 10 cl Baileys Red velvet cupcake
- 5 cl vodka
- Smält vit choklad
- Is
- Grädde
- Strössel och godis
Gör så här:
- Doppa martiniglasens kant i den smälta chokladen och låt svalna.
- Häll Baileys Red velvet cupcake och vodka i en shaker fylld med is.
- Skaka och häll upp i glasen. Toppa med grädde, strössel och godis. Servera och njut!
Foto: Diageo