6 snygga drinktips till möhippan eller tjejfesten
Överraska bästa vännen eller den blivande bruden med en cocktail utöver det vanliga. Med dessa enkla knep kan du ta drinkarna till nya höjder.
1. Glittriga isbitar till champagnehinken
Du behöver:
glitter i olika färger
vatten
isformar
frys
champagneflaska och champagnehink
Gör så här:
Häll glitter i isformarna och häll därefter i vatten. Låt stå i frysen i ett par timmar, gärna över natten. Ställ ner champagneflaskan i champagnehinken och häll därefter i alla isbitar. Obs! Eftersom glittret inte är ätbart bör du endast använda dessa isbitar som dekoration och inte i drinkar.
2. Pink float
Du behöver:
rosa champagne eller bubbel
rosa gräddglass, till exempel i smaken jordgubb eller hallon
Gör så här:
Lägg två kulor gräddglass i ett vinglas och fyll upp med bubbel.
3. Passion fruit orange
Du behöver:
1 passionsfrukt (för två glas)
rosa champagne eller bubbel
2 msk Cointreau (för två glas)
Gör så här:
Skrapa ur allt innehåll ur passionsfrukten och sila det genom en tesil ner i ett glas. Använd en sked för att trycka ut så mycket saft ur silen som möjligt. Ställ glaset i kylen i 15 minuter. Ta fram två champagneglas och häll hälften av passionsfruktsjuicen i vardera glas. Fyll upp med champagne och 1 msk Cointreau i båda. Rör om och servera direkt.
4. Cotton candy cocktail
Du behöver:
rosa champagne eller bubbel
rosa sockervadd
Gör så här:
Häll upp champagne i ett champagneglas och toppa med sockervadd. Gästerna får sedan själva trycka ner sockervaddet i glaset innan de ska dricka.
5. Fläderdröm
Du behöver:
torr champagne eller bubbel
flädersorbet
björnbär till garnering
Gör så här:
Häll upp champagne i ett coupeglas. Använd en glasskopa och forma en rund kula av sorbetglassen som du sedan lägger ner försiktigt i glaset. Toppa med färska björnbär.
6. Strössel på kanten
Du behöver:
strössel
sockerlag (1 del vatten, 1 del socker, låt koka upp och svalna)
champagne
godisklubba
Gör så här:
Häll sockerlag i en djup tallrik och strössel i en annan tallrik. Doppa champagneglasen några millimeter ner i sockerlaget och därefter i strösslet så det fastnar. Häll upp champagne i glaset och dekorera med en godisklubba.