Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 drömgoda desserter med Noblesse

01 jun, 2018
Av
Bjud på en drömgod dessert med Noblesse!
Gör dig redo för sommarens alla bjudningar! Bjud på en härlig drömtårta med mjölkchokladmousse, hallongrädde och Noblesse, en ljuvlig bakelse med vispad hallonpannacotta mellan tunna blad av Noblesse eller gör Noblesseglass på ett kick!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Noblessetårta med mjölkchokladmousse, hallongrädde & bär

Noblessetårta med mjölkchokladmousse, hallongrädde & bär.
Noblessetårta med mjölkchokladmousse, hallongrädde & bär.

Tårtbottnar:

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl potatismjöl

1 krm vaniljpulver

4 ägg

2 dl strösocker

rivet skal från 1 ⁄ 2 citron

Mjölkchokladmousse:

200 g Marabou mjölkchoklad

2 dl vispgrädde

Hallon- & vaniljgrädde:

1 1 ⁄ 2 dl vispgrädde

2 dl frysta hallon

1 tsk vaniljsocker

Topping:

4–5 dl vispgrädde

1 paket Noblesse

färska hallon

blåbär

citronmeliss

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa två springformar på ca 20 cm.

Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljpulver i en bunke. Rör med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölet.

Annons

Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt, vänd sedan försiktigt ner i mjölblandningen med slickepott. Rör inte för mycket, då tappar smeten sin luftighet.

Häll upp smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen. Testa med provsticka efter ca 25–30 min, kommer den upp kladdfri är botten klar. Låt svalna helt och stjälp sedan upp bottnarna och dela dem med en tårtbottenskärare eller lång filékniv. Denna tårta behöver bara 3 bottnar så frys in den sista.

Mjölkchokladmousse: Hetta upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan och bryt i mjölkchokladen. Rör tills all choklad smält. Häll över i en bunke och ställ svalt minst 6 tim med plast över. Innan montering av tårtan, vispa upp chokladsmeten till en fluffig och stabil mousse.

Hallon- & vaniljgrädde. Vispa upp grädde och vaniljsocker. Krossa de frysta hallonen med en gaffel i en skål. Vänd ner i grädden.

Montera tårtan: Lägg upp en botten på ett tårtfat. Klicka på mjölkchokladmoussen och bred till ett tjockt och jämnt lager. Lägg på nästa botten. Klicka på hallongrädden och bred ut. Lägg över sista botten och jämna till tårtan med händerna så att den är rak och fin innan den ska dekoreras.

Annons

Ställ in tårtan i kylen någon timme innan den ska slutdekoreras, då blir den riktigt stabil att arbeta med.

Vispa upp grädden, men inte för hårt, och klä sedan in hela tårtan med grädden.

Toppa med färska hallon och blåbär samt citronmeliss. Avsluta med att dekorera hela tårtan med underbar Noblessechoklad, både runt om och ovanpå.

2. Noblessebakelser med vispad hallonpannacotta

Noblessebakelser med vispad hallonpannacotta.
Noblessebakelser med vispad hallonpannacotta.

Du behöver:

130 g frysta hallon, upptinade

5 dl vispgrädde

2 gelatinblad

1 ⁄ 2 dl socker

1 ⁄ 2 krm vaniljpulver (eller 1 ⁄ 2 vaniljstång)

20–24 st Noblesseplattor (1 paket 150g)

Dekoration:

hallon

citronmeliss

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i en skål med iskallt vatten i ca 5 min. Mät upp grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Lägg de tinade hallonen i en sil och pressa ut all saft med en sked ner i kastrullen. Låt koka upp hastigt och dra bort från plattan.

Annons

Pressa ur allt vatten från gelatinbladen och lägg ner i den varma blandningen. Rör väl tills allt smält samman. Ställ svalt minst 12 tim tills hallonpannacottan stelnat.

Ta fram hallonpannacottan från kylen, vispa den fluffig med en elvisp. Spritsa på hallonpannacotta mellan varje Noblesseplatta och dekorera med hallon och citronmeliss. Ställ svalt fram till servering eller servera direkt. Går att förbereda timmar innan om önskas.

3. Noblesseglass med nötkross

Noblesseglass med nötkross.
Noblesseglass med nötkross.

Tips! Om du har några Noblesse över efter att du garnerat tårta och byggt bakelser – prova att göra dessa supergoda Noblesseglassar!

Du behöver:

Noblesseplattor

vaniljglass

nötkross

Gör så här:

Lägg vaniljglass mellan Noblesseplattorna och rulla dem sedan i nötkross eller ditt favoritströssel. Låt ligga i frysen fram till servering.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons