Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Drömkross med romindränkt frukt

02 jan, 2015
AvOlle Arnell
Smulade drömmar, bär och clementiner som fått dra i en romlag är en både god och enkel dessert. Toppas med grädde och god choklad. Uteslut romlagen för en barnvänlig dessert.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drömkross med romindränkt frukt.
Drömkross med romindränkt frukt.

6 personer

Tid: 20 minuter

ca 25 drömkakor

Du behöver:

50 g smör (rumstempererat)

1 1/2 dl socker

1/2 dl neutral matolja

ca 2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk hjorthornssalt

Till servering:

2 clementiner

200 g bär (hallon och björnbär)

3 msk ljus rom

1 msk råsocker

3 dl vispgrädde

100 g vit choklad

Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt oljan lite i taget. Blanda alla torra ingredienser och blanda i smeten.

Rulla ut kakorna till små bollar och lägg glest på bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills de känns torra men inte fått färg. Låt kakorna svalna på plåten.

Skala och skiva clementinen i mindre bitar. Lägg bären och clementinen i en skål. Tillsätt rom och råsocker. Blanda och låt dra en stund.

Vispa grädden tjock och fluffig. Hyvla chokladen. Smula ungefär 6 kakor. Fördela bär i romlagen i botten på glaset. Fyll på med grädde och avsluta med smulade drömmar, några bär i romlag och hyvlad choklad.

Annons