Drottning Elizabeth lanserar egen gin och öl
Att drottning Elizabeth II inte spottar i glaset är ingen vidare nyhet. Vi ser ofta hennes kungliga majestät skåla med bubblor och ett leende på läpparna. Men nu har hon tagit intresset steget längre och lanserat sin andra gin – Buckingham Palace Sloe gin.
Buckingham Palace Sloe gin, beskrivs som en gin med unik och intensiv fruktsmak som bygger på slånbär. Tranbär och kryddnejlika ger den vinröda ginen en fyllig smak, medan plommon, marsipan, citrus och ingefära skapar både sötma och bitterhet till den ädla spriten.
Sloe gin är en variant av förra årets succédryck från det brittiska kungahuset: Buckingham Palace Gin. Ginen beskrivs som uppfriskande och kryddstark gin med mycket citrus och inslag av rönnbär och örter plockade i trädgårdarna på Buckingham Palace Garden.
We're thinking ahead to Fathers Day and what better way to celebrate than with one of our new Sandringham Beers.
— Sandringham (@sandringham1870) 2021 miessemánnu 4
Sandringham Estate has developed an IPA and a Bitter from organic Laurette Barley grown on the wider Estate and is available to buy now from the Sandringham Shop. pic.twitter.com/QHn2q3R3n4
Och som det inte räckte med en till gin till samlingen! Nu går det också att köpa ny öl, med innehåll från drottningens egen trädgård i Sandringham Estate. Golden IPA eller Best Bitter – vilken föredrar du?
Är du sugen på en flaska Buckingham Palace Sloe gin? En flaska om 50 cl kostar 30 pund, vilket motsvarar cirka 350 kronor. Dessvärre skickas flaskan i dagsläget inte utanför Storbritanniens gränser (men som tur är finns det annan slånbärsgin att köpa på systemet, om du skulle bli sugen på drinken nedan). Sandringham Golden IPA och Best Bitter kostar 5,50 pund per flaska, vilket motsvarar runt 65 kronor.
Blanda en kunglig drink
Du behöver:
25 ml Buckingham Palace Sloe gin
Champagne eller mousserande vin
Färska bär
Apelsinskal
Gör så här:
Häll upp ginen i ett glas.
Häll över champagne eller mousserande vin över ginen tills glaset nästan är fullt. Rör om ordentligt, men var försiktig så att det inte bubblar över.
Toppa med färska bär och addera apelsinskal.
Foto: TT