Dukningstips till bröllopet
01 jun, 2015
AvRebecca Wictor
Romantiskt porslin, vackra blommor i skira vaser och rosa champagne – allt för den dag du säger ja! Här hittar du dukningstips till bröllopet och recept på en god dessert.
Annons
Dukningstips till bröllopet:
- Välj ett tema för hela bröllopet, till exempel romantiskt, gammaldags, retro eller lyxigt, och se till att dukningen följer den stilen. Se framför allt till att färgerna hänger ihop och att det inte spretar i stil.
- Bordsdekorationerna ska antingen vara under eller över ögonhöjd.
- Försök göra dukningen så personlig som möjligt. Välj ett en servis som finns i släkten, gör egna placeringskort, gör egna etiketter till vinet, se till att något i dukningen har anknytning till bröllopsklänningen eller -buketten eller knyt egna rosetter runt alla ljusstakar, tillexempel.
- Mängd! Satsa på några få detaljer, men många – det ger effekt. Till exempel hundra marshaller utanför festlokalen, inte två.
- Brudparet sitter vid ett honnörsbord, och där placeras också den närmaste familjen. Därefter byggs ”tungor” med fyrkantiga bord ut från det, eller så placeras runda bord framför.
- Ofta är en vit duk vackert, men ofta dyrt och inget du kommer använda igen i så stor mängd. Ett budgetalternativ är att använda lakan!
Ostbricka med bärstrå och nötkex
Annons
Välj några favoritostar, till exempel comté, morbier och manchego. Servera tillsammans med flytande honung, bär som du trär på strå samt kex fyllda med nötter och torkad frukt.
Recept: Kardemumma- och hallonmaräng med färska bär
Av: Isabel Olander Foto: Lena Granefelt
Annons