Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Dukningstips till bröllopet

01 jun, 2015
AvRebecca Wictor
Romantiskt porslin, vackra blommor i skira vaser och rosa champagne – allt för den dag du säger ja! Här hittar du dukningstips till bröllopet och recept på en god dessert.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Romantisk bröllopsmiddag för två i skogen. Foto: Lena Granefelt
Romantisk bröllopsmiddag för två i skogen. Foto: Lena Granefelt

Dukningstips till bröllopet:

  • Välj ett tema för hela bröllopet, till exempel romantiskt, gammaldags, retro eller lyxigt, och se till att dukningen följer den stilen. Se framför allt till att färgerna hänger ihop och att det inte spretar i stil.
  • Bordsdekorationerna ska antingen vara under eller över ögonhöjd.
  • Försök göra dukningen så personlig som möjligt. Välj ett en servis som finns i släkten, gör egna placeringskort, gör egna etiketter till vinet, se till att något i dukningen har anknytning till bröllopsklänningen eller -buketten eller knyt egna rosetter runt alla ljusstakar, tillexempel.
  • Mängd! Satsa på några få detaljer, men många – det ger effekt. Till exempel hundra marshaller utanför festlokalen, inte två.
  • Brudparet sitter vid ett honnörsbord, och där placeras också den närmaste familjen. Därefter byggs ”tungor” med fyrkantiga bord ut från det, eller så placeras runda bord framför.
  • Ofta är en vit duk vackert, men ofta dyrt och inget du kommer använda igen i så stor mängd. Ett budgetalternativ är att använda lakan!
Många små vaser och sommarens vackraste ring.
Många små vaser och sommarens vackraste ring.

Ostbricka med bärstrå och nötkex

Annons

Välj några favoritostar, till exempel comté, morbier och manchego. Servera tillsammans med flytande honung, bär som du trär på strå samt kex fyllda med nötter och torkad frukt.

Recept: Kardemumma- och hallonmaräng med färska bär

Kardemumma- och hallonmaräng med färska bär och ostbricka.
Kardemumma- och hallonmaräng med färska bär och ostbricka.

Av: Isabel Olander Foto: Lena Granefelt

Annons