Earl Grey-cocktail med whisky och kanel
Du behöver:
1 kanelstång (fler om du vill använda som garnering)
3 tsk honung
whisky eller bourbon
1 tsk Earl Grey löste
2 kardemummakärnor
färsk ingefära, skivad
Gör så här:
1. Koka upp en liter vatten till ditt Earl Grey-te. Låt téet stå och dra tillsammans med kardemummakärnorna, kanelstången och några skivor färsk ingefära i cirka fem minuter.
2. Ställ teblandningen åt sidan och låt svalna. När det är ljummet kan du blanda i honungen. Låt det sedan kallna helt, för att påskynda processen kan du ställa kastrullen på något svalt ställe.
3. Lägg några isbitar tillsammans med whiskyn i kylda glas och fyll upp med den kalla teblandningen. Cirka 4 cl whisky per glas brukar bli lagom.
4. Garnera med kanelstång och servera.
Du kan självklart anpassa mängden efter hur många serveringar du önskar, samt om du vill förstärka någon av smakerna.
Läs även: Bjud på afternoon tea! Massor av goda recept
Källa och foto: We love handmade