Sirapssnittar med lakrits och pistage
Dessa sirpassnittar med lakritsmak är otroligt goda och enkla att göra!
Sirapssnitt med lakrits
(40 st)
225 g rumsvarmt, osaltat smör
200 g strösocker (ca 2 dl)
40 g ljus sirap (ca 2 msk)
240 g dinkelsikt (ca 4 dl)
10 g bikarbonat (ca 2 tsk)
5–10 g lakritspulver (ca 11⁄2–2 tsk)
Garnering:
2 msk finhackade pistaschmandlar
Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör och socker pösigt. Till- sätt resten av ingredienserna och blanda allt väl. Obs! Till- sätt inte mera mjöl, degen ska vara kladdig, annars kan kakorna bli torra. Låt den gärna ligga i kylskåp en stund före utbakningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Rulla ut till längder nästan lika långa som plåten. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite, strö över hackad pistaschmandel och tryck till lätt så att den fastnar. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter, tills längderna får fin färg. Skär direkt efter gräddningen i sneda bitar. Låt kallna på plåten.