ELLEs Catarina König bjuder på lättlagad lyx
Catarina König vann den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. 2020 kammande hon även hem titeln Decenniets mästerkock som sändes på TV 4 hösten 2020. Idag jobbar hon som TV kock, kokboksförfattare, och inspirerar sina följare här som bloggare på ELLE mat och vin och på Instagram @matfashionistan. Hon brinner för lyxiga snittar, bjudningar och middagar med lite extra guldkant.
Lättlagad lyx är Catarinas egna sidor i ELLE mat och vin och kommer inspirera till lyxiga middagar. Hon bjuder på enkla recept på förrätter, varmrätter och desserter som ger läsarna en hel meny att bjuda sina vänner på.
– Jag vet att många tycker det är jobbigt och svårt att hitta på menyer, så jag hjälper till med mina sidor för att underlätta för dem, säger Catarina.
Ibland kanske en förrätt blir ett tilltugg men fokus kommer att ligga på en helhet. Tre rätter som är enkla nog att laga en vardag – men lyxiga nog att servera till fest!
– När jag sätter ihop menyer går jag efter vad jag skulle gilla och vad jag tror läsarna vill se. Alltid lyxigt, men enkelt med en twist!
Här är ett smakprov från första numret av ELLE mat och vin med toast skagen, biff Rydberg med senapsgrädde och chokladfondant med dulcegrädde. Mer av det här ser vi framemot!
Recept på Catarina Königs lyxiga trerätters
Saker man alltid borde ha hemma – enligt Catarina König
Kryddor
Olja (raps + oliv)
Lök
Vitlök
Citron
Vinäger
Potatis
Smör
Grädde
Pasta
– Ett bassortiment underlättar alltid när man skall svänga ihop något spontant.
Kan du inte få nog av Catarina Königs recept? Spana in några av hennes populäraste recept här!
Mästerkockens 7 favoritrecept
Från festlig löjromspizza till den perfekta kladdkakan som har allt. Vilken rätt blir din favorit?
Till mästerkockens favoritrecept>>
Catarina Königs 5 bästa pastarätter
Pasta a la bruschetta med krämig burrata är en favorit – enkel, god och lyxig!
Till pastarecepten>>
8 lyxiga drinkar – signerade Catarina König
Här är drinkarna som våra läsare blandar om och om igen – året runt!