Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Endivesallad med röda päron och stiltonost

22 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

15 minuter

Så enkelt och så delikat. Fräschast på julbordet.

3 stånd endivesallad (gärna den röda)

2–3 röda päron

150 g stiltonost

1 1/2 dl valnötter

3 msk flytande honung

Dressing:

3 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk fransk senap

1 nypa socker

salt och peppar

Dela endiverna och lägg dem i en skål. Skär päronen i klyftor och lägg dem på salladen tillsammans med smulad stiltonost. Rosta valnötterna i en panna eller i ugnen och häll över honungen. Passa dem noga, de ska bara bli vackert gyllenbruna. Strö de varma valnötterna över salladen. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över.

Annons