Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du en enkel, god och snygg efterrätt till nyårsafton

09 dec, 2017
AvSofia Börjesson
frukt glass och kokoskräm med sockerkaka till efterrätt på nyår
Gör det inte svårare än du måste på nyår! Den här efterrätten ser avancerad ut och smakar himmelskt – men den är enkel att tillaga.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter både förrätt och huvudrätt är man ganska mätt, och då vill man gärna avrunda med lite fräscha smaker. Niklas Odin som är kökschef på restaurang TAKO i Stockholm tipsar om en enkel och snygg efterrätt som passar perfekt till nyår.

Läs mer: Så gör du en proffsig trerätters på nyår – kocken tipsar

– Jag tycker att desserter ofta blir så himla avancerade, men det behöver verkligen inte vara så krångligt. Jag tycker att det är najs med en sådan här rensande och enkel dessert, säger han.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

För att göra efterrätten extra smidig kan du köpa en färdig kokosglass istället för att göra den själv. Med de små sockerkakorna och den goda krämen kommer gästerna att bli mer än nöjda ändå.

Fräsch efterrätt med frukter och kokoskräm

Kokoskräm med exotiska frukter och minisockerkaka

Frukter

Litchi

Rambutan

Pitaya

Ananas

Nätmelon

Kokoskräm

Kokosmjölk 2 dl

Annons

Äggulor, 7 st

Philadephiaost 50 g

Kondencerad mjölk 3 msk

Socker 1,5 msk

En nypa salt

Gör så här:

Skär frukten i bitar. Rör ihop kokoskrämens ingredienser i en ugnsform, täck med plast. Ställ i ugnen på 95 grader i 30-45 minuter. Ta ut när konsistensen är som en äggröra. Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer. Förvara i kyl tills servering.

Sockerkaka

Äggula 2 st

Socker 4 msk

Äggvita 2 st

Vetemjöl 4 msk

Kokospuré 3 msk

En pappersmugg

Sifon

Gör så här:

Mixa alla ingredienser, häll i en sifon som är laddad med 2 patroner, fyll sedan omkring en tredjedel av en pappersmugg som du gjort ett hål i botten på. Ställ in i mikrovågsugnen i 20 sekunder på hög värme.

Servera med kokosglass, kokoskräm, frukt och sockerkaka.

Läs mer: 6 goda förrätter och aptitretare till nyårsmiddagen

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons