Enkel mangosorbet
26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
Att bjuda på en frisk sorbet är alltid uppskattat – dessutom är denna tropiska mangosorbet enkel att göra!
Annons
Mangosorbet
Mangosorbeten är så lätt att göra och går hem i alla läger.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g (ca 5 dl) strösocker
5 dl vatten
70 g glukossirap
500 g mogen mango
2 msk limesaft
Gör så här:
- Koka upp socker, vatten och glukossirap i en kastrull, tills socker och glukossirap smält. Kyl sorbeten.
- Skala mangon och skär i stora bitar (vikten gäller utan skal och kärna). Mixa den kylda sorbetsmeten med mangon till en jämn massa och smaka av med limesaft. Kör massan i glassmaskin till fast och krämig konsistens. Låt stå i frysen i 2–3 timmar före servering och avnjut sedan mangosorbeten i solskenet!
Foto: Columbus Leth
Annons