Enkel och lyxig crème ninon-soppa
26 feb, 2020
AvRedaktionen
En enkel, god och lyxig förrätt. Crème Ninon är en drömsk ärtsoppa som gärna får toppas med en liten skvätt cava vid servering.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 schalottenlök
15 g smör till stekning
5 dl kycklingbuljong
1 handfull storbladig persilja
300 g ärter, gärna frysta
3 dl vispgrädde
Salt och nymalen svartpeppar
Lite citronsaft
Till servering:
Lite cava
Gör så här:
- Skala och hacka löken fint.
- Stek försiktigt i smör i en kastrull tills löken blir glansig men utan att den tar färg.
- Tillsätt buljong och sköljd persilja.
- Låt småkoka i 5 minuter.
- Tillsätt ärterna och hälften av grädden.
- Mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer.
- Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Vispa resterande vispgrädde luftig.
- Servera soppan i små skålar, toppa med vispgrädde och slå vid servering på en skvätt cava i varje portion.
Av: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth, Nina Malling, Winne Methmann
LÄS MER:
Bjud på vårgrön ärtsoppa med vitt vin
Annons