Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Salladskoppar och getostrullar

13 mar, 2019
AvRedaktionen
Salladskoppar med räkor & mango och getostrullar med olivtapenade.
Här bjuder vi på två enkla men lyxiga recept på salladskoppar med räkor & mango och getostrullar med olivtapenade. Plockmat när den är som bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Salladskoppar med räkor och mango

40 st

Tid: 20 minuter

Den lite bittra endiven blir ett gott motstånd till räkor och söt mango.

Ingredienser:

4 röda endive

300 g skalade räkor

600 g fryst mango (tinad)

salladskrasse

Dressing:

4 msk jungfruolivolja

2 citroner (saften)

2 tsk finhackad koriander

salt och peppar

Gör så här:

Skär botten av endivesalladshuvudena och separera bladen. Skölj och låt torka. Toppa varje blad med mangokuber, skalade räkor och krasse. Hit kan du förbereda. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över varje salladsblad strax innan servering.

2. Getostrullar med olivtapenade

40 st

Tid: 15 minuter

Så goda att de inte går att sluta äta! Testa att byta tapenaden mot pesto och de svarta oliverna mot gröna.

Ingredienser:

3 msk tapenade

4 tortillawraps

300 g mjuk getost

200 g urkärnade svarta oliver

Gör så här:

Bred ut tapenaden på tortillabröden, smula över getost och oliver. Rulla ihop till en tajt korv, skär av ändarna. Hit kan du förbereda och rulla in i plastfolie. Skär varje rulle i 10 bitar innan servering och stick in en tandpetare i varje.

Salladskoppar och getostrullar.
Salladskoppar och getostrullar.

Av: Miriam Nice
Foto: David Munns

Annons