Salladskoppar och getostrullar
1. Salladskoppar med räkor och mango
40 st
Tid: 20 minuter
Den lite bittra endiven blir ett gott motstånd till räkor och söt mango.
Ingredienser:
4 röda endive
300 g skalade räkor
600 g fryst mango (tinad)
salladskrasse
Dressing:
4 msk jungfruolivolja
2 citroner (saften)
2 tsk finhackad koriander
salt och peppar
Gör så här:
Skär botten av endivesalladshuvudena och separera bladen. Skölj och låt torka. Toppa varje blad med mangokuber, skalade räkor och krasse. Hit kan du förbereda. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över varje salladsblad strax innan servering.
2. Getostrullar med olivtapenade
40 st
Tid: 15 minuter
Så goda att de inte går att sluta äta! Testa att byta tapenaden mot pesto och de svarta oliverna mot gröna.
Ingredienser:
3 msk tapenade
4 tortillawraps
300 g mjuk getost
200 g urkärnade svarta oliver
Gör så här:
Bred ut tapenaden på tortillabröden, smula över getost och oliver. Rulla ihop till en tajt korv, skär av ändarna. Hit kan du förbereda och rulla in i plastfolie. Skär varje rulle i 10 bitar innan servering och stick in en tandpetare i varje.
Av: Miriam Nice
Foto: David Munns