Enkel pasta med chorizo och tomat
06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Vissa dagar vill vi bara att maten ska gå snabbt men utan att tumma på smaken. En enkel pasta med chorizo och tomat blir då din räddning!
Annons
Pasta med chorizo och tomat
Enkel pasta fylld med härliga smaker.
4 portioner
Du behöver:
200 g torkad chorizo
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 stjälk färsk rosmarin
2 förpackningar tomatkross
1 msk rödvinsvinäger
3 dl grönsaksbuljong
Salt och nymalen svartpeppar
500 g kokt penne eller rigatoni
Till servering:
Parmesan
50 g rucola
Gör så här:
- Skär chorizon i skivor och stek dem spröda i en stekpanna med höga kanter. Ta upp korvbitarna och låt stekfettet vara kvar i pannan.
- Skala och hacka lök och vitlök fint och stek i korvfettet. Finhacka rosmarin och låt steka med. Tillsätt tomater, vinäger, buljong, salt och peppar. Vänd ner korvbitarna och låt sedan stå och dra på låg värme medan du kokar pastan i lättsaltat vatten.
- Häll av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Strö hyvlad parmesan och rucola över och servera.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann
Annons