Så gör du svalkande roséslush – med bara en ingrediens
Föreställ dig en varm sommardag, du befinner dig i trädgården eller på balkongen och känner hur solen värmer din hud. Strupen törstar efter något kallt att dricka, och du kommer på den eminenta idén att göra roséslush. Svalkande, gott – och enkelt!
Faktum är att det enda som krävs är en ingrediens, och det är självklart rosévin.
Så gör du enkel roséslush hemma
Du behöver:
1 flaska valfritt rosévin
Bra att veta är att torrt vin smakar syrligare när det fryst och att sött vin upplevs mindre sött.
Gör så här:
1. Börja med att hälla över vinet i en frystålig form och förslut med lock eller plastfolie. Placera formen i frysen och låt stå i ett par timmar. Tips! Ju bredare behållare desto snabbare fryser vinet.
2. När vinet har stelnat tar du ut det från frysen och mixar i en matberedare. Det går även bra att använda en kniv eller gaffel för att krossa massan i mindre bitar.
3. Färdigt! Häll upp i valfria glas och avnjut din slush. Kom ihåg att vinet snabbt smälter, så servera direkt och lägg tillbaka det som blir över i frysen.
Försvinner alkoholen när man fryser vin?
Hur lång tid det tar för dryck att frysa beror på mängden alkohol. Enligt Systembolaget finns det en ungefärlig tumregel och den säger att dryck fryser vid cirka halva alkoholhalten. Vin på tolv procent fryser alltså vid omkring 6 minusgrader.
Alkoholhalten påverkas inte av att man fryser vin, däremot kan smakerna förändras.
Foto: TT