Enkelt, somrigt recept på krusbärskräm
29 jun, 2020
AvRedaktionen
Ta tillvara sommarens bär i en härlig krusbärskräm. Här är konditorn My Feldts bästa recept!
Annons
Krusbärskräm
Du kan byta krusbären mot nästan vad som helst du har i trädgården eller i frysen.
Cirka 1 1/2 liter
1 1/2 kg röda krusbär
7 dl vatten
250 g (ca 2 3/4 dl) strösocker
1 citron, saft och finrivet skal
2 msk potatismjöl
Gör så här:
- Koka upp vatten, socker, citronsaft och skal och koka tills allt socker lösts upp. Tillsätt krusbären och låt koka i cirka 10 minuter.
Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i kastrullen.
- Koka krämen i några minuter under omrörning. Om krämen blir för tunn kan du tillsätta lite mer potatismjöl, och blir den för tjock tillsätter du mer vatten.
- Serveras kall med mjölk. Krämen håller en vecka i kylen.
Av: My Feldt
Foto: Linda Lomelino
Recept från boken Rullrån och tankebrus, Bonnier fakta.
LÄS MER:
My Feldt: ”Jag ville få en nyårsraket i huvudet så jag skulle slippa ha så ont i hjärtat”
Annons