Så gör du sommarens trendigaste proseccodrinkar
Inför sommaren har Brasserie Vau de Villes assisterande barchef, Oscar Claros, tagit fram fyra trendiga drinkar med Freixenet Prosecco D.O.C Organic som bas.
Ambitionen har varit att överraska med vackra, smakrika och kreativa drinkar som talar en fängslande historia. Det finns till exempel en drink för dig som är nyfiken på matchatrenden, och en drink som serveras i en kundvagn.
Har du inte vägarna förbi Brasserie Vau de Ville men är sugen på att testa att blanda drinkarna hemma har du recept och tillvägagångssätt nedan. Lycka till!
Recept: Fräscha drinkar med prosecco
O Sole Mio
En tropisk drink med smak av banan, ananas, mandel, citron, vanilj och saltad karamell.
Ingredienser:
4 cl ljus rom infuserad med mandlar
2 bananer
3 cl saltad karamell-sirap
3 cl tepache (eller ananasjuice)
2,5 ml citronsyra (eller 2,5 cl citronjuice)
Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)
Ingredienser till salt karamell och banansirap (finns även färdigt att köpa i livsmedelsbutiker):
1 dl vatten
2 dl socker
100 g smör, rumsvarmt
1 dl grädde
1-2 tsk havssalt
2 bananer
Gör så här:
Blanda 100 g mandlar med 1 liter rom och 20 g socker i en mixer, låt stå i minst 60 minuter. Koka upp sockerlag tills det är bärnstensfärgat. Ta bort kastrullen från värmen och addera grädde, smör, salt och muddla bananerna (det vill säga krossa försiktigt). Rör runt under tiden. Häll därefter alla ingredienserna i en shaker (förutom prosecco) och skaka väl. Sila drycken i ett glas fyllt med is och toppa slutligen med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.
Coup d’etat
En drink insvept i matchapulver och med smak av viol, prosecco och citrus.
Ingredienser:
2 cl viollikör
2 cl Italicus
2 cl St. Germain
2 cl limejuice
Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)
Grön matcha
Gör så här:
Blanda viollikör, St. Germain, Italicus och limejuice i en shaker. Skaka väl och sila av i ett rimmat glas rullat med gröna matcha och toppa därefter med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.
La Vie En Rose
En drink med inslag av citrus, grapefrukt och ananas samt rosenblad och rabarber.
Ingredienser:
4 cl Pink gin
2 cl grapefruktjuice
2 cl limejuice
2 cl ananas cordial (gör egen med ananasjuice och socker)
Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)
Silverfärgat dekorationspulver
Gör så här:
Blanda 5 dl ananasjuice tillsammans med 5 dl socker. Koka upp till dess att sockret löses upp. Häll därefter upp och ställ glaset i frysen i 15 minuter. Blanda Pink gin, grapefruktjuice, limejuice och 2 cl av din ananas cordial i ett glas. Rör om i cirka 20 sekunder och sila därefter i ett glas med is, toppa slutligen med Freixenet Prosecco D.O.C Organic och applicera silverfärgat dekorationspulver.
Freixenet spritz
En drink med inslag av grillat päron, äpple, nejlika och citrus.
Ingredienser:
6 cl Tio pepe oloroso sherry infuserad med grillade päron
2 cl nejlikasirap
2,5 ml äppelsyra (eller 3 cl limejuice)
Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)
Gör så här:
Skär päronet i skivor och grilla 10 minuter per sida. Blanda grillat päron med Tio pepe olososo sherry. Låt stå i minst 30 minuter och sila därefter. Blanda drycken med nejlikasirap, socker och vatten. Koka upp blandningen tills att ingredienserna löses upp och sila därefter igen. Ställ drycken i frysen i cirka 15 minuter och häll därefter upp i ett glas med is. Toppa med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.
Foto: Freixenet och Vau de Ville