Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du sommarens trendigaste proseccodrinkar

28 maj, 2021
AvEmma Castman
Fyra olika proseccodrinkar
Sugen på en svalkande drink med prosecco? Då har du kommit helt rätt. Här tipsar vi om fyra trendiga proseccodrinkar att göra hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du sommarens godaste limoncello-drinkBrand logo
Så gör du sommarens godaste limoncello-drink

Inför sommaren har Brasserie Vau de Villes assisterande barchef, Oscar Claros, tagit fram fyra trendiga drinkar med Freixenet Prosecco D.O.C Organic som bas.

Ambitionen har varit att överraska med vackra, smakrika och kreativa drinkar som talar en fängslande historia. Det finns till exempel en drink för dig som är nyfiken på matchatrenden, och en drink som serveras i en kundvagn.

Har du inte vägarna förbi Brasserie Vau de Ville men är sugen på att testa att blanda drinkarna hemma har du recept och tillvägagångssätt nedan. Lycka till!

Recept: Fräscha drinkar med prosecco

O Sole Mio

O Sole Mio, drink med prosecco

En tropisk drink med smak av banan, ananas, mandel, citron, vanilj och saltad karamell.

Ingredienser:

Annons

4 cl ljus rom infuserad med mandlar

2 bananer

3 cl saltad karamell-sirap

3 cl tepache (eller ananasjuice)

2,5 ml citronsyra (eller 2,5 cl citronjuice)

Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)

Ingredienser till salt karamell och banansirap (finns även färdigt att köpa i livsmedelsbutiker):

1 dl vatten

2 dl socker

100 g smör, rumsvarmt

1 dl grädde

1-2 tsk havssalt

2 bananer

Gör så här:

Blanda 100 g mandlar med 1 liter rom och 20 g socker i en mixer, låt stå i minst 60 minuter. Koka upp sockerlag tills det är bärnstensfärgat. Ta bort kastrullen från värmen och addera grädde, smör, salt och muddla bananerna (det vill säga krossa försiktigt). Rör runt under tiden. Häll därefter alla ingredienserna i en shaker (förutom prosecco) och skaka väl. Sila drycken i ett glas fyllt med is och toppa slutligen med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.

Coup d’etat

Coup d’etat, drink med prosecco

En drink insvept i matchapulver och med smak av viol, prosecco och citrus.

Ingredienser:

2 cl viollikör

Annons

2 cl Italicus

2 cl St. Germain

2 cl limejuice

Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)

Grön matcha

Gör så här:

Blanda viollikör, St. Germain, Italicus och limejuice i en shaker. Skaka väl och sila av i ett rimmat glas rullat med gröna matcha och toppa därefter med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.

La Vie En Rose

La Vie En Rose, drink med prosecco

En drink med inslag av citrus, grapefrukt och ananas samt rosenblad och rabarber.

Ingredienser:

4 cl Pink gin

2 cl grapefruktjuice

2 cl limejuice

2 cl ananas cordial (gör egen med ananasjuice och socker)

Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)

Annons

Silverfärgat dekorationspulver

Gör så här:

Blanda 5 dl ananasjuice tillsammans med 5 dl socker. Koka upp till dess att sockret löses upp. Häll därefter upp och ställ glaset i frysen i 15 minuter. Blanda Pink gin, grapefruktjuice, limejuice och 2 cl av din ananas cordial i ett glas. Rör om i cirka 20 sekunder och sila därefter i ett glas med is, toppa slutligen med Freixenet Prosecco D.O.C Organic och applicera silverfärgat dekorationspulver.

Freixenet spritz

Freixenet spritz, drink med prosecco

En drink med inslag av grillat päron, äpple, nejlika och citrus.

Ingredienser:

6 cl Tio pepe oloroso sherry infuserad med grillade päron

2 cl nejlikasirap

Annons

2,5 ml äppelsyra (eller 3 cl limejuice)

Freixenet Prosecco D.O.C Organic (går att byta ut mot liknande bubbel)

Gör så här:

Skär päronet i skivor och grilla 10 minuter per sida. Blanda grillat päron med Tio pepe olososo sherry. Låt stå i minst 30 minuter och sila därefter. Blanda drycken med nejlikasirap, socker och vatten. Koka upp blandningen tills att ingredienserna löses upp och sila därefter igen. Ställ drycken i frysen i cirka 15 minuter och häll därefter upp i ett glas med is. Toppa med Freixenet Prosecco D.O.C Organic.

Foto: Freixenet och Vau de Ville

Annons