Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Packa en perfekt picknick – 3 enkla recept

12 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Packa en perfekt picknick – 3 enkla recept
Inget slår att ta med sig mumsig mat på utflykt och äta i det fria.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Måsten till din lyxiga picknickBrand logo
Måsten till din lyxiga picknick

Som vi längtat efter att få packa väskan med mat och ge oss ut i det fria! Så vi föreslår att du förbereder denna garanterade smaksuccé, tar med en fil och äter utomhus. Denna meny passar såväl lika bra som middag en ljummen sommarkväll som en långlunch när du behöver en paus från hemmakontoret.

Panzanellaspett

Fräscht och festlig på spett som är perfekt att ta med!

4 portioner

Så enkelt gör du panzanellaspett att ta med ut

Du behöver:

500 g körsbärstomater
1 handfull färsk basilika
150 g små mozzarellakulor

Annons

Krutonger:

4 skivor ciabattabröd
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
½ tsk salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skär brödet till krutongerna i tärningar. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivolja och salt. Vänd brödbitarna i blandningen och fördela över en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta spröda i ugnen i ca 10 minuter.
  2. Skölj och torka tomater och basilika. Trä upp allt på träspett.

Quinoasallad med rödbetshummus

Perfekt sallad att ta med ut. Den blir inte sladdrig och trist!

6 portioner

Ta med quinasallad med rödbetshummus på picknicken

Du behöver:

3 dl quinoa
½ ekologisk citron
3 msk olivolja
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap salt, svartpeppar
1 salladslök
2 avokador
175 g jordgubbar
50 g mandlar

Rödbetshummus:

200 g kokta rödbetor
2 vitlöksklyftor
1 paket kikärter
2 msk olivolja
2 msk tahini
2 tsk malen spiskummin
1 citron salt och svartpeppar

Annons

Garnering:

Hackade mandlar

Gör så här:

  1. Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Riv skalet från den halva citronen och blanda citronzest och -saft, olivolja, honung, dijon, salt och peppar i en skål. Vänd ner den kokta quinoan i blandningen. Låt svalna helt.
  2. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär köttet i tärningar. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna.
  3. Rosta mandlarna gyllene i en torr stekpanna. hacka dem grovt och spara lite till garnering. Blanda ner salladslök, jordgubbar, avokado och mandlar i quinoan.
  4. Skala och skär rödbetorna i mindre bitar. Mixa dem i en matberedare ihop med skalad vitlök, avrunna kikärter, olivolja, tahini och spiskummin. Tillsätt gärna lite vatten så hummusen blir krämig. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Fördela hummus i botten på 6 burkar. Toppa med quinoasallad. Strö mandlar över, sätt på lock och låt stå kallt fram till dess picknicken ska packas.

Vaniljmuffins med pumpafrön

Klart måltiden måste avslutas med något sött! Dessa vanlijmuffins är lättbakade och alldeles för goda för att bara ta en!

8 portioner

Så bakar du vaniljmuffins med pumpafrön

Du behöver:

75 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1/2 dl pumpafrön + några till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 220°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker och mjölk. Sikta ner mjöl, bakpulver och pumpafrön, spara några till garnering.
  2. Fördela 8 muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. Strö lite pumpafrön över och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annons