Entrecôte med bakade tomater och potatismousseline
Entrecôte med bakade tomater och potatismousseline.
4 personer
Entrecôte:
1. Putsa köttet.
2. Krydda med salt och peppar.
3. Grilla till en kärntemperatur av 54 C.
Bakade tomater:
1. Marinera tomater i olivolja, havssalt, rosmarin och vitlök.
2. Tillagas i ugnen på 225 grader, högst upp och med ugnens grillfunktion.
Haricots verts:
1. Koka upp grönsakerna i saltat vatten och kyl sedan i isvatten.
2. Stek dem därefter lätt i smör tillsammans med hackad schalottenlök.
3. Smaka av med salt, peppar och färsk persilja.
Potatismousseline:
0,5 kg potatis, skalad
150 gram smör, rumstempererad
1 dl varm mjölk (ej kokad)
salt
tryffel
1. Koka potatisen och passera den snabbt genom en sil (eller använd potatispress), det är viktigt att den håller sig varm.
2. Rör ner smör och mjölk, smaka av med salt och blanda ner tryffeln precis innan servering.
Madeirasky
50 g schalottenlök, hackad
50 g morot, hackad
5 g svartpeppar
1 dl madeira
1 dl kalvfond
1. Stek lök och morot på svag värme.
2. Häll över madeiran när lök- och morotsblandningen har blivit mjuk.
3. Låt det sjuda, inte koka, till halva mängden.
4. Sila bort lök och morot och häll tillbaka madeiran i kastrullen.
5. Häll över fonden och reducera till en tjock konsistens.
Vinförslag:
Tommasi Amarone Classico. Djup, mörkröd färg. Stor och kryddig, nyanserad doft med inslag av choklad, peppar, mörka torkade körsbär, russin, nötter och inslag av fat. Mycket smakrikt och fylligt med liten sötma och inslag av fat. Smaken domineras av torkade körsbär, romrussin, nötter, vanilj och choklad. Långt smakrikt avslut. Artikelnummer: 22350. Pris: 295 kronor