Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Falafel med rödbeta, bulgur, grönkål och aprikoser

20 sep, 2017
AvRedaktionen
Falafel med rödbeta, bulgur, grönkål och aprikoser.
Smakrik falafel med en lättgjord tabbouleh på grönkål och söta aprikoser. En syrlig fetaostkräm och peperoni – milda eller heta – är gott till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tips! Rätten är god som vardagsrätt men också på julbordet som ett vegetariskt alternativ.

4 portioner

Du behöver:

1 paket falafel med rödbeta

2 dl grov bulgur

150 g grönkål

1 citron

150 g torkade aprikoser

100 g valnötter

½ gurka

250 g körsbärstomater

1 dl hackade örter t ex mynta, persilja och dill

150 g fetaost

3 dl valfri yoghurt, t ex soygurt

5 msk olivolja

pickles eller pfefferoni

salt, svartpeppar

Gör så här:

1. Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen.

2. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

3. Repa grönkålen, skär den i mindre bitar och massera med saften av en halv citron.

4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt.

5. Tärna aprikoserna, tomaterna och gurkan.

6. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och 2 msk olja. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

7. Blanda bulgur med aprikoserna, gurkan, tomaterna, grönkål och örter. Häll på ca 3 msk olivolja och krydda med salt och peppar.

8. Lägg upp på fat och servera med falafel, pfefferoni, fetaostyoghurt och resten av citronen skuren i klyftor.

Falafel med rödbeta, bulgur, grönkål och aprikoser.
Falafel med rödbeta, bulgur, grönkål och aprikoser.

Foto och recept: Sevan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons