Falafelsallad med rostat pitabröd och tahinasås
Tips! När det är säsong för persikor är det gott att ta det istället för tomater.
4 portioner
Du behöver:
1 paket färsk falafel
2-3 pitabröd
2 rödlökar
0,5 citron
200 g rödkål
1 stor morot
250 g tomater eller persika
250 g gurka
80 g småbladig sallad
tahinasås
flytande honung
rostade nötter och frön t ex pistagekärnor och pumpafrön
salt, svartpeppar och olivolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen.
3. Riv pitabrödet i mindre bitar. Lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja. Grädda i ca 10 minuter tills de har fått lite färg. Rör om efter halva tiden.
4. Skala och skiva rödlöken tunt. Massera med citronsaft.
5. Strimla rödkålen och moroten, tärna tomaterna och gurkan.
6. Blanda sallad, grönsaker och pitabröd på ett fat. Krydda med salt och peppar. Lägg på falafeln och ringla över tahinasås. Toppa med nötter.
Foto och recept: Sevan