Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad
20 sep, 2017
AvRedaktionen
Har du testat att göra falafel i våffeljärnet? Perfekt att servera med sallad och ost som en förrätt eller enklare middag. Den sötsyrliga sirapen blir god till de krämiga getostbollarna.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 paket falafelmix
½ gurka
3 dl valfri yoghurt
2 tsk honung
80 g ruccolamix
200 g hallon, färska eller tinade frysta
200 g labnebollar
granatäpplesirap
salt, svartpeppar och olivolja
Gör så här:
- Mixa falafeln enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Smörj våffeljärnet med olja och grädda falafel, ca 4 st.
- Blanda hallon och sallad. Ringla över granatäpplesirap vid servering.
- Servera med yoghurt och granatäpplesirap.
Foto och recept: Sevan
Annons