Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad

20 sep, 2017
AvRedaktionen
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.
Har du testat att göra falafel i våffeljärnet? Perfekt att servera med sallad och ost som en förrätt eller enklare middag. Den sötsyrliga sirapen blir god till de krämiga getostbollarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 paket falafelmix

½ gurka

3 dl valfri yoghurt

2 tsk honung

80 g ruccolamix

200 g hallon, färska eller tinade frysta

200 g labnebollar

granatäpplesirap

salt, svartpeppar och olivolja

Gör så här:

  1. Mixa falafeln enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smörj våffeljärnet med olja och grädda falafel, ca 4 st.
  4. Blanda hallon och sallad. Ringla över granatäpplesirap vid servering.
  5. Servera med yoghurt och granatäpplesirap.
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.
Falafelvåfflor med granatäpplesirap och getostsallad.

Foto och recept: Sevan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons