Frasiga falafelvåfflor utan ägg
12 våfflor, 4 personer
Vegan! Byt ut smöret till laggen och yoghurten i såsen mot veganska alternativ.
Du behöver:
2 burkar kikärtor à 400 g
3 vitlöksklyftor
2 msk solrosolja
4 msk potatismjöl
2 tsk spiskummin
½ tsk chilipeppar
½ msk citronsaft
1 tsk salt
smör till våffeljärnet
Till servering:
2 avokador
150 g rödkål
50 g vitlöksgroddar
Gör så här:
Skölj kikärtorna och lägg dem i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör allt till en jämn smet. Lägg en klick smet i välsmort våffeljärn, gärna belgiskt, och grädda i några minuter tills våfflan fått fin färg. Smörj våffeljärnet mellan varje gräddning. Skiva avokado och rödkål och lägg dessa och groddarna på våfflorna, toppa med såsen och servera den även bredvid.
Tahini- och yoghurtsås:
½ dl tahini
1 msk japansk soja
1 tsk flytande honung
1 tsk citronjuice
½ msk vatten
1 dl grekisk yoghurt
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till såsen och låt stå kallt tills servering.
Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo