Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fannys örtkyckling i långpanna

15 maj, 2015
AvRedaktionen
Fannys örtkyckling i långpanna.
Enklast tänkbara tillagning och resultatet blir verkligt gott. Dessutom vackert i färg med svarta oliver och alla grönsaker. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–5 personer

Du behöver:

4–5 frysta stora kycklingklubbor

4 msk (2+2) olivolja

2–3 medelstora morötter, i bitar

1 zucchini, i bitar (ca 200 g)

2 röda paprikor, i bitar

2 medelstora rödlökar, i klyftor

4 medelstora potatisar (kan uteslutas)

15 svarta oliver

7–8 vitlöksklyftor, skalade

knappt 2 tsk flingsalt

svartpeppar ur kvarn

1 msk torkad timjan

1–2 tsk torkad rosmarin

2–3 dl torrt vitt vin

späda kvistar av färsk rosmarin eller timjan

Gör så här:

Smörj en stor ugnslångpanna lätt med 2 msk olivolja. Lägg i de frysta otinade kycklingklubborna och alla grönsakerna skurna i stora bitar. Morötterna kan skäras på längden liksom zucchinin och paprikan. Om du vill ha med potatis (gott!) så skala och skär den i klyftor på längden. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt, och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll över vinet och avsluta genom att ringla över 2 msk olja.

Sätt in i 200° ugnsvärme i 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Garnera med kryddkvistar.

Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.

Fannys örtkyckling i långpanna.
Fannys örtkyckling i långpanna.

Recept: Anna Bergström
Foto: Fanny Bergström

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons