Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Farinata – så gör du den trendiga kikärtsomeletten

05 jan, 2024
AvRedaktionen ELLE
Farinata – så gör du den trendiga kikärtsomeletten
Betina Hastoft
Farinata är en italiensk kikärtsomelett som är både billig, trendig och dessutom vegansk. Ett perfekt alternativ att servera till allt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo
Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Farinata

Både billig och trendig, perfekt bjudrätt! Servera i bitar till soppa, toppa med pesto och parmesan eller, som här, med grillade grönsaker.

Farinata är billig, enkel och supergod!
Betina Hastoft
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 dl kikärtsmjöl
5 dl vatten
½ tsk salt
250 g körsbärstomater
6 snackspaprikor
3 msk olivolja
1 näve färsk timjan

Gör så här:

  1. Blanda kikärtsmjöl med vatten tills du får en klistrig deg. Smaksätt med salt. Låt degen vila i 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna och gröp ur kärnorna (spara till annat, t ex en dressing). Skölj paprikan, kärna ur och skär i bitar.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut kik­ärtsdegen till en tjocklek av ca 1 cm. Fördela tomater och paprika ovanpå. Ringla över olja och strö över timjan. Grädda i 30 minuter och servera nygräddad.

Foto: Betina Hastoft

Annons