Farinata – så gör du den trendiga kikärtsomeletten
05 jan, 2024
AvRedaktionen ELLE
Farinata är en italiensk kikärtsomelett som är både billig, trendig och dessutom vegansk. Ett perfekt alternativ att servera till allt!
Annons
Farinata
Både billig och trendig, perfekt bjudrätt! Servera i bitar till soppa, toppa med pesto och parmesan eller, som här, med grillade grönsaker.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 dl kikärtsmjöl
5 dl vatten
½ tsk salt
250 g körsbärstomater
6 snackspaprikor
3 msk olivolja
1 näve färsk timjan
Gör så här:
- Blanda kikärtsmjöl med vatten tills du får en klistrig deg. Smaksätt med salt. Låt degen vila i 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna och gröp ur kärnorna (spara till annat, t ex en dressing). Skölj paprikan, kärna ur och skär i bitar.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut kikärtsdegen till en tjocklek av ca 1 cm. Fördela tomater och paprika ovanpå. Ringla över olja och strö över timjan. Grädda i 30 minuter och servera nygräddad.
Foto: Betina Hastoft
Annons