Färsbiffar med krämig svampsås och potatis
15 okt, 2019
AvRedaktionen
En tidlös matklassiker! Färsbiffar med svampsås är en mättande och smakrik huvudrätt.
Annons
4 portioner
Färsbiffar:
150 g tärnat bacon
6–8 enbär
600 g valfri färs
1 msk lingonsylt
Smör eller olja till stekning
Svampsås:
½ kg valfri svamp
Lite smör till stekning
3 dl matlagningsgrädde
Salt och svartpeppar
1 tsk kinesisk soja
Garnering:
Hackad persilja
Till servering:
Kokt pressad potatis
Gör så här:
- Stek det tärnade baconet lätt så fettet börjar smälta.
- Låt droppa av på en bit hushållspapper.
- Krossa enbären i en mortel och rör ner i köttfärsen tillsammans med stekt bacon och lingonsylt.
- Forma färsen till små biffar och stek i olja eller smör, 4–5 minuter på varje sida.
- Ansa och putsa svampen och skär i mindre bitar.
- Stek gyllene i lite smör, tillsätt grädden och låt puttra 2–3 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och lite soja.
- Garnera med hackad persilja och servera färsbiffarna med svampsås och pressad potatis.
Av: Gitte Heidi Rasmusen, Julie Hey
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
LÄS MER: Halloumibiffar med rödbetshummus
Annons