Färsk lök med smörbakad majs
05 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Med umami från löken och sötma från majsen blir den här förrätten en riktig smaksensation! Så imponera på gästerna med färsk lök och smörbakad majs!
Annons
Färsk lök med smörbakad majs
Vacker rätt med nyanserade smaker.
4 portioner
Du behöver:
4 färska lökar salt
2 msk olivolja
4 majskolvar
1 knippe libbsticka
1 dl smakneutral olja
30 g smör
1 dl vatten
Till servering:
4 msk olivolja
1 knippe fänkålsvippor
1 litet knippe citrontimjan
Salt
Gör så här:
- Skala lökarna och dela dem på längden. Lossa lamellerna från varandra. Koka dem försiktigt mjuka en kastrull med lättsaltat vatten och olivolja.
- Skala majskolvarna och skär loss kornen från kolvarna. Lägg i en skål. Skölj och torka libbsticka, plocka bladen och mixa i en matberedare med olja, tills oljan får en vacker grön färg. Sila oljan genom en silduk och ställ in i kylen.
- Smält smör i en kastrull med 1 dl vatten. Mixa med stavmixer. Vänd runt majskorn och lök i smörglaseringen i 2–3 minuter.
- Fördela lökbitar på assietter. Lägg majs ovanpå. Droppa libbsticksolja och olivolja över. Salta lätt och garnera med fänkålsvippor och citrontimjan före servering.
Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen
Annons